Nyheter

Årets första eHälsa-dag!

Explizit arrangerade den 21 januari årets första eHälsa dag (CheckUp Care och Life) för inbjudna gäster från Skåne och Blekinge. Våra gäster representerade både kommuner och landsting. Vi höll till på kontoret i Malmö och där det bjöds på en intressant eHälsa dag med interna och externa föreläsare.

Vid ankomst serverades det frukost och gästerna hade möjlighet att bekanta sig med varandra och oss så klart.

Dagens spännande föreläsningar inleddes av vår egen Johan Olsson som presenterade hela företaget Explizit och alla våra produkter och kompetenser. Efter denna presentation gavs det möjlighet att testa vår utrustning och alla var ju nyfikna och se hur systemet fungerar i verkligheten.

Därefter höll Tommy Peterson, Tieto Welfare, ett intressant föredrag i ämnet Hemsjukvård idag och imorgon. Tommy är produktschef för produkten ProCapita och han kunde ta fram många goda exempel på hur deras produkt, som nu ska implementeras i Malmö kommun, kunde användas tillsammans med CheckUp Care i äldreboende och hos brukare i hemmet.

Efter Tommys uppskattade anförande var det dags för lunch och mingel innan eftermiddagspasset skulle köra igång.

Eftermiddagspasset inleddes så av Professor Kurt Boman och Mona Olofsson som på ett intressant och vetenskapligt sätt presenterade nyttan av CheckUp Care i vården av waranpatienter och patienter med hjärtsvikt mm. Kurt Boman är överläkare vid medicin-geriatriska kliniken, Skellefteå lasarett. Kurt är specialist i hjärtsjukdomar och invärtes medicin och var projektledare för EU-projektet Heartnet 2001–2006.Mona Olofsson är BMA/doktorand vid Forskningsenheten, Medicinkliniken, Skellefteå lasarett. Huvudintresse är hjärtsvikt och telemedicin och arbetade i HeartNet–projektet.

Efter detta pass var det dags för eftermiddagskaffe och bulle!

Vår sista föreläsare för dagen anslöt sig, som sig bör i ett IT-företag, över länk! Vi fick en god inblick i förebyggande hälsovård och arbetsmiljö av Sara Brännström, Medlefors Folkhögskola. Sara är sjukgymnast med specialitet företagshälsovård. Hon redogjorde för de case som hade gjorts i Skellefteå.

Givetvis gavs det tid att ställa frågor till alla föreläsare som deltog och intresset var stort från alla våra gäster.

Vi vill passa på att tacka alla som medverkade och vi ser redan nu fram emot att ha eHälsadagar på fler ställen i vårt vackra land!

På bilden ser ni Johan Olsson berätta om Explizit men specifikt om vårt system CheckUp!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.