Environment söker miljökonsulter

Det är allt viktigare för miljön och företagen att hitta en hållbar kemikalieanvändning i sina produkter och i sin produktion. Explizit tillhandahåller tjänster och system för kemikaliemanagement till företag och organisationer inom till exempel tillverknings-, energi-, transport- samt inom den publika sektorn.

Vårt system Chemsoft ger dagligen användare kemikalieinformation i mer än 20 länder runt om i världen.

Vi är idag ett tiotal konsulter som levererar kompetens och ständiga förbättringar till de största företagen och organisationerna i Sverige. Inom detta segment är vi marknadsledande i Norden. Explizit startade 1983 i Skellefteå. Vi finns i Göteborg och Malmö med huvudkontor i Skellefteå. Exempel på kunder är Volvo Cars, Arla, ABB mfl.

Arbetsuppgifter

Förutom rena konsulttjänster (såsom riskbedömningar, substitution, granskningar nya kemikalier) arbetar vi med att uppdatera och ajourhålla svenska databaser med information om kemiska substanser. Detta inkluderar bland annat identifiering, klassificering, fysikalisk information, toxikologisk information, hantering och vilka lagar som gäller.

Införandet av nya europeiska regelverk (REACH och CLP) innebär att en del ny information måste läggas in i databasen.

Granskning av kemiska produkter enligt specifika kriterier för våra kunder. Leda utbildningar i vårt chemical management system Chemsoft, såväl som i andra ämnen, t e x härdplaster, lagstiftning runt kemikalier, substitution och utfasning.

Vi hjälper företag ta fram  säkerhetsdatablad till sina produkter. I arbetsuppgifterna ingår även utveckling av våra kunders strategiska arbete med kemiska produkter.

Vi söker dig som

  • Har kompetens inom miljöområdet. Kunskaper om nomenklatur, organisk kemi och toxikologi är meriterande. Gärna på akademisk nivå.
  • Tidigare yrkeserfarenhet inom området önskas.
  • Tidigare arbetslivserfarenhet och erfarenhet av att leda utbildning är meriterande.
  • Ett intresse för frågor som rör hälsa- och miljö är så klart ett stort plus.

Placeringsort är Malmö/Göteborg/Skellefteå.

Heltidstjänster med avtalsenlig lön.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan redan idag då urvalet sker löpande

Ansökningshandlingar med personligt brev och CV skickar du till: Caroline Myrenius. Märk ansökan med ”Rädda världen”.

Frågor besvaras av Konsultchef Åsa Svanberg 070-232 5883.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

Explizit