Nyheter

Explizit når ut i världen

Ambassadörer och diplomater från 34 länder besökte i dagarna Västerbotten. Länsstyrelsen i Västerbotten ordnade tillsammans med UD en resa på två dagar för ambassadörer i Sverige, där den första dagen spenderades i Umeå och med allt vad Kulturhuvudstads året innebär. Dag två fick deltagarna resa till Skellefteå där skogs- och gruvnäringen stod i fokus.

Efter de gjort studiebesök både på Martinsons Trä och Västerbottensost i Burträsk så landade diplomatkåren på Campus i Skellefteå.
Explizit var här tillsammans med bland annat North Kingdom och Nuiteq för att presentera sin verksamhet för gästerna. Pär Dunder gjorde succé på en kvart när han berättade om hur vi arbetar med distansvård och hur vi vill rädda världen från farliga kemikalier. När den sista presentationen slutat, bjöds det på ett buffebord fullt med lokala delikatesser. Naturligt uppstod mingel och Pär fick fullt upp med att besvara frågor från bland annat Tjeckiens amassadör i Sverige, Jana Hynková .

I ett mail från Mats-Rune på länsstyrelsen kan man läsa att besöket var väldigt uppskattat. Bland annat kan man läsa följande
”- Ett stort tack från från oss på länsstyrelsen för ert engagerade deltagande i programmet för den diplomatiska kåren. När vi sa adjö på flygplatsen i Skellefteå i går kväll så var det mycket nöjda ambassadörer som återvände hem till sina ambassader i Stockholm, fulla av intryck från Västerbotten. Vi hoppas givetvis att detta besök leder till fortsatta kontakter med någon av länderna representerade, jag vet att det togs många kontakter och vår förhoppning är att det leder till något konkret i framtiden.”

Förhoppningsvis kan de kontakter som knutits gynna framtida affärer även för Explizits del.

Par_presentation_eHealth Par_Jana Buffet_closeup

 

 

 

 

 

Vänster; Pär Dunder presenterar Explizit. | Mitten; Pär med Jana Hynková | Höger; Buffet med lokala delikatesser.

Bilden längst upp på sidan är lånad från Länstyrelsen i Västerbotten (http://www.lansstyrelsen.se/vasterbotten)

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.