Varför välja oss?

På Explizit är det viktigt att du gör din röst hörd och känner att du kan påverka utvecklingen både för kunderna och för din egen karriär. Du bör också vara villig att lyfta blicken för att se möjligheterna som ligger precis bortanför dagens horisont.

Explizit strävar hela tiden efter att ta ytterligare ett steg, att se helheten som den ser ut imorgon. Samtidigt är det mycket viktigt att du har en lagom dos ödmjukhet, vi anser att vi lär oss mest varje gång vi erkänner att vi inte kan och vet allt. Det är lika viktigt att vara lyhörd och ta in andras idéer som att föra fram sina egna.

Klicka här för mer information om

Spontanansökan

eller är du student?


Lediga jobb

Explizit Public Service söker nya medarbetare

Explizit  Public Service stöttar över 230 kommuner i Sverige med programvaror, verksamhetsstöd och e-tjänster.
I första hand fokuserar vi på intressenter för Fritid, Kultur och Överförmyndare samt kommunens e-strategiansvariga.

Applikationskonsult med placering i Skellefteå

Profilen vi söker är starkt drivande, ytterst serviceinriktad och en god kommunikatör. Vi ser gärna en bakgrund med pedagogisk historik eller systemvetare med en förståelse för offentliga sektorn. Viktigt är att kunna uttrycka sig pedagogiskt i ord och skrift och kunna lyssna, analysera och hjälpa kunden utifrån kundens specifika förutsättningar.  Meriterande är även teknisk kunskap kring systemmiljöer

Dina närmaste kollegor blir ett antal andra konsulter men givetvis också produktansvariga, marknadsansvariga och utvecklare/tekniker.

För att lyckas behövs förmåga att snabbt skaffa en insikt i produkternas funktion, i metoder och i kundernas verksamhetsbehov.  Det är även viktigt att i varje incitament sträva efter förbättringar och att dokumentera väl.

Profilen är förtroendeingivande, starkt analytisk, tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat i uppställda överenskomna mål inom det egna ansvarsområdet.

Påverkansgraden är hög liksom insyn. Vi är anslutna till Almega. Rollen avser en tillsvidaretjänst och innebär en del resande.

Placeringsort: Huvudkontoret i Skellefteå

Skicka in din intresseanmälan med personligt brev och en kort resumé över dina meriter till info@explizit.se. Skriv i ämnesrubriken ”Applikationskonsult”.
Urval till tjänsten är redan startad och kommer att avslutas senast januari 2019.

Teknisk databasspecialist med placering i Skellefteå

Är du den person som ska hjälpa våra produkter framåt på ett fortsatt framgångsrikt sätt?

Då är du den som kommer att ingå i både Leverans- och Produktteam för att  se till att våra kunder får kvalitetssäkrade leveranser.

Dina arbetsuppgifter innebär att stötta med installationer, integrationer, databasanalyser, databasoptimering, bygga vyer för Business Intelligence och att kvalitetssäkra data hos våra kunder när de går över till våra nya produkter Wärna Go och Interbook Go.  Du ska också kunna stötta marknadsteamet med visst tekniskt presalestöd och är självklart marknadsinriktad, tekniskt kunnig med förståelse för system- och produktutveckling och en god kommunikatör.

Primära arbetsuppgifter:
• Arbete med kundinstallationer

 • Installation, konfiguration, underhåll, optimering och databaser.
 • Utveckling av processer för att underlätta och kvalitetssäkra installationer.

Meriterande kunskaper:

 • Viktigast är erfarenhet av MS SQL Server gärna inom områdena SSIS, SSAS och SSRS
 • Gärna erfarenhet av BI produkter QlickView, Hypergene eller Pro Diver
 • Vi använder uteslutande Microsoft produkter då vi är MS Gold partner sedan länge.

Profilen är planerande , förtroendeingivande och starkt analytisk. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat i uppställda överenskomna mål inom det egna ansvarsområdet.

Påverkansgraden är hög liksom insyn. Vi är anslutna till Almega. Rollen avser en tillsvidaretjänst.
Placeringsort: Huvudkontoret i Skellefteå
Skicka in din intresseanmälan med personligt brev och en kort resumé över dina meriter till info@explizit.se. Skriv i ämnesrubriken ”Teknisk databasspecialist”.

Urval till tjänsten är redan startad och planeras vara avslutad januari 2019

Har du frågor om tjänsten, kontakta gärna  kent.edman@explizit.se  eller kennet.ornberg@explizit.se

Säljare till Explizit Environment i Göteborg

EXPLIZIT ENVIRONMENT AB tillhandahåller tjänster och system för kemikaliehantering till företag och organisationer inom till exempel tillverknings-, energi-, transport- samt inom den publika sektorn. Med kunder i 15 länder på över 400 platser och med kemikaliehanteringssystemet Chemsoft,(finns på ett 20-tal språk för 1 000 000 användare), är Explizit Environment marknadsledande i Norden inom kemikaliemanagement. Koncernen Explizit startade 1983 i Skellefteå där också huvudkontoret finns. I dag har man 4 dotterbolag och är verksamma inom 5 kompetensområden. Explizit Environment är ett dotterbolag som agerar som kemikaliepartner till företag och organisationer för att skapa en hållbar kemikalieanvändning. Vi finns i Skellefteå, Stockholm, Göteborg och Malmö. Läs mer om oss på: www.explizit.se

Som Säljare på Explizit Environment ansvarar du för försäljningen av vårt kemikaliehanteringssystem Chemsoft. Försäljningen sker till potentiella större bolag/koncerner i Sverige, som har en kemikalieintensiv verksamhet. Kunderna finns inom tex den tillverkande industrin, processindustrin, bilindustrin och livsmedelsindustrin. Du rapporterar till Försäljningschefen placerad i Malmö och du tillhör ett mindre säljteam i Sverige. I Göteborg har du till din hjälp två kemikaliekonsulter som är kunniga i branschen samt inom kemikaliehantering. Vi upplever att behovet av kemikaliehanteringssystem och tjänster är stort och marknaden mogen. Som säljare hos oss genomför du hela säljprocessen själv. Du ringer företag från en potentiell kundlista, sätter upp säljbesök, gör behovsanalyser, presenterar Explizit och visar vårt system Chemsoft. Du svarar på frågor, skriver avtal och förhandlar avtalen tills signaturen skrivs. I säljteamet har du stöd hela vägen, då säljcyklerna kan vara långa och det ofta är en processdriven grupp beslutsfattare ute hos kund.

Vi söker dig som:

 • Är driven, resultatorienterad och självgående.
 • Är en relationsskapare med god skriftlig och muntlig kommunikation.
 • Har minst ett par års erfarenhet av B2B försäljning.
 • Meriterande med erfarenhet av mjukvarulösningar, konsulttjänster och/eller teknisk försäljning.
 • Meriterande om du är van vid längre säljcykler.
 • Har en högskoleutbildning.
 • Behärskar Office paketet, samt har erfarenhet av CRM

 Vi erbjuder dig:

Vi erbjuder rätt person ett stimulerande och utmanande arbete på ett expansivt företag med väletablerade lösningar. Vi är marknadsledande i Norden inom vårt område. Du får ett utmanande arbete med kompetenta kollegor som liksom du har höga ambitioner. Vi har korta beslutsvägar och du får stora möjligheter att påverka din egen utveckling. Positiv arbetsmiljö, lokaler på World Trade Center.

I denna rekrytering samarbetar vi med SmartReks Rekryteringspartner Carina Olsson. Önskas ytterligare information är du välkommen att kontakta Carina på: 0722-781769. Välkommen att sända din ansökan till: ansokan@smartrek.se . Sista ansökningsdag är den 15 januari 2019 , men vi tar gärna emot din ansökan så fort som möjligt.


Systemutvecklare till Explizit Solutions

Explizit Solutions ett bolag i Explizit-koncernen. Vi har kontor i Skellefteå, Stockholm och Malmö. Vi hjälper företag och organisationer med  teknisk affärsutveckling, skräddarsydda systemlösningar samt förvaltning och support.

Vi söker ständigt efter rätt personer som kan förstärka vår organisation. Vi erbjuder såväl juniora som seniora utvecklare möjlighet att växa tillsammans med oss. Gärna goda programmerare med tidigare erfarenhet från att ha jobbat med designansvar och som har god kunskap inom IT-arkitektur, databaser, UX och integrationslösningar.

Vi vill växa och söker vi  ett antal positioner. Är du intresserad av att bli en del av vårt team, men inte tycker att vi lyckats beskriva just dig i dessa roller? Kontakta oss gärna, och skicka in en öppen ansökan där du berättar om dig själv och vad du är intresserad av att jobba med.

Kontaktuppgifter:

Fredrik Bergqvist
Maila Fredrik Bergqvist
+46(0)70 668 99 80
Sara Lindahl
Maila Sara Lindahl
+46(0)70 3775444


Senior Systemutvecklare och affärsstrateg

Vi söker dig som vill vara med och utveckla hållbara lösningar för framtiden och tillsammans med våra kunder. Du har ett driv att utveckla dig själv i samarbete med andra, har god initiativförmåga och är en god problemlösare. Vi ser att du har egenskapen att hjälpa våra kunder genom ett tydligt ansvarstagande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som att vara självgående, prestigelös och arbeta bra i team.

I rollen som senior systemutvecklare och affärsstrateg på Explizit Solutions kommer du bl. a. att arbeta med:

 • Systemutveckling och design i interna och externa projekt
 • Helhetsansvar för projekt mot kund
 • Skapa en god relation med nya och etablerade kunder. Genom att förstå kundens behov och utmaningar kommer du att kunna erbjuda kvalificerade konsulttjänster.

Vi tror att du känner dig bekant med:

 • Back-end-utveckling i C#/.NET-miljö
 • Front-end-utveckling i HTML5, React, Bootstrap, Angular2 och JavaScript
 • Agila projektmetoder
 • Projektplanering och offerter

På vårt kontor i centrala Skellefteå kommer du att arbeta tillsammans med ett team av utvecklare och verksamhetskonsulter. Om du söker externa uppdrag finns goda möjligheter till det.
Urval och intervjuer sker löpande.

VILL DU VETA MER OM TJÄNSTEN KONTAKTA:

Kontaktuppgifter:

Fredrik Bergqvist
Maila Fredrik Bergqvist
+46(0)70 668 99 80
Sara Lindahl
Maila Sara Lindahl
+46(0)70 3775444

Systemutvecklare

Har du arbetet några år med systemutveckling och känner att det är dags för en ny utmaning? Vi söker dig som har arbetat med mjukvaruutveckling, som kan arkitektur och design och som gärna är med under hela utvecklingen av lösningen och leveransen till kund. I rollen ingår systemutveckling och design i interna såväl som externa projekt.

Vi tror att du känner dig bekant med:

 • Back-end-utveckling i C#/.NET-miljö
 • Front-end-utveckling i HTML5, React, Bootstrap, Angular2 och JavaScript
 • Agila projektmetoder

På vårt kontor i centrala Skellefteå kommer du att arbeta tillsammans med ett team av utvecklare och verksamhetskonsulter. Om du söker externa uppdrag finns goda möjligheter till det.
Urval och intervjuer sker löpande.

VILL DU VETA MER OM TJÄNSTEN KONTAKTA:

Kontaktuppgifter:

Fredrik Bergqvist
Maila Fredrik Bergqvist
+46(0)70 668 99 80
Sara Lindahl
Maila Sara Lindahl
+46(0)70 3775444

Junior utvecklare

Är du ny i branschen? Har du precis avslutat din utbildning eller gör det inom kort? Brinner du för programmering?

Som junior utvecklare  på Explizit Solutions är arbetsuppgifterna varierande och arbetet kommer att ske i varierande tekniker. Beroende på din profil och erfarenhet kommer du att arbeta i uppdrag mot olika kunder och olika projekt. Det är detta som avgör dina arbetsuppgifter, och du arbetar alltid i team. Du får möjlighet att lära dig nya saker genom learning by doing och en mentor stöttar dig i ditt arbete. Du har alltid support från seniora konsulter och det är det tydligt vem som ansvarar för vad så du vet vem du ska vända sig till. Allt eftersom kommer du att växa in i en konsultroll och arbeta tillsammans med oss hos våra kunder.

Vi tror att du skulle trivas hos oss om:

Du tycker det är roligt med programmering och problemlösning.

Du har grundläggande kunskaper inom systemutveckling i .NET-miljö med hjälp av C#.

Du är nyfiken på Go, HTML5, React, Bootstrap, Angular2 och JavaScript

Du tar egna initiativ och själv tar ansvar för att driva ditt arbete framåt.

Du trivs med att arbeta i team.

Du har en positiv inställning och ett stort intresse för teknik.

Vi tycker också det är bra om:

Du har en eftergymnasial utbildning inom IT, exempelvis inom datavetenskap, systemvetenskap eller liknande.

Du har ett starkt intresse för mjukvaruutveckling och någon form av erfarenhet/utbildning inom området.

VILL DU VETA MER OM TJÄNSTEN KONTAKTA:

Kontaktuppgifter:

Fredrik Bergqvist
Maila Fredrik Bergqvist
+46(0)70 668 99 80
Sara Lindahl
Maila Sara Lindahl
+46(0)70 3775444

Explizit