Konsultchef till Explizit Solutions

Tjänstebeskrivning

Vi söker dig som vill ta över rollen som konsultchef till vårt fantastiska team av IT konsulter. Du tycker om att leda och coacha människor till att bli sina allra bästa jag och du driver med ett stort engagemang. I rollen som konsultchef får du möjlighet att bygga bra relationer med såväl kunder som medarbetare.
Arbetsglädje

Som Konsultchef kommer du att leda och utveckla konsultteamet inom Explizit Solutions som består av 20 medarbetare. Du har en viktig roll både internt och externt på Explizit Solutions, där du dels har ett stort kundfokus och ett viktigt ledaransvar. I din grupp kommer du att leda både seniora och juniora konsulter. Du kommer att ansvara för resursfördelning där ni gemensamt i teamet prioriterar och planerar arbetet för att nå högsta kundnöjdhet, vilket innebär ett nära samarbete med Explizit’s övriga produktbolag (systerbolag). Du har personalansvar för ett antal konsulter i det dagliga arbetet.
Affärsdriv

En stor del av ditt arbete kommer bestå i att säkerställa leverans mot kund både inom koncernen och externt, vilket innebär att konsultteamet matchas på ett optimalt sätt för företag, kund och konsult. Som konsultchef har du resultatansvar för konsultgruppen och det är därför viktigt att du är kommunikativ och säkerställer en god relation med konsult och kund. Samtidigt har du ett affärsdriv som öppnar för nya affärsmöjligheter och stöttar konsulten så relationen med kunden utvecklas.

Mod
Hos Solutions värdesätter vi modet att ta ansvar och man vågar äga hela processen. Med det menar vi att du som konsultchef tar ansvar för beläggningen och stöttar konsult/affär, så att beläggningen kan upprätthållas över tid. Du är inte rädd för att ringa det där extra samtalet och för att nå framgång.

Rapportering

Du rapporterar till VD. Ansvarar för beläggningsprognos och uppföljning av beläggningsgrad löpande under månaden. Hela tiden minst ha en rullande 4 veckors beläggningsprognos uppdaterad. Uppföljning att resultat/budget följs. Du ingår i ledningsgruppen för Solutions.

För att kunna vara en bra konsultchef hos oss bör du ha:
– Förmåga att projektleda egna projekt (teknisk projektledning)
– Stor förmåga till coaching av seniora konsulter med vana till hög grad av självgående
– Erfarenhet av att arbeta målstyrt mot egen budget
– Vana av att självständigt kunna driva en säljprocess med gott resultat
– Erfarenhet av arbetsledning

Mer information
Lämnas av Fredrik Bergqvist
Facklig information Magnus Andersson
Ansökan
Din ansökan med CV skickas till Siv Burman

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

Explizit