Svensk Bilprovning – Köhantering, Planering & Bokningssystem

bilprovningen

Köhanteringssystem
Köhanteringssystemet håller reda på fordon som skall besiktas under en dag. Systemet är utvecklat för att ge kunden rättvisa genom att bli inkallad i rätt ordning i förhållande till bokad tid. Systemet ger besiktningsmannen en bättre koll på hur många fordon som finns i kö samt vilket fordon som står på tur. Ankomstterminalen samt den stora displayen på ytterväggen är del av systemet.

Systemet är utvecklat med Java, HTML, javascript. Systemet körs i Oracle Weblogic Applikation Server där all information hanteras av en Oracle databas.

Planerings- och bokningssystem
Planeringssystemet är utvecklat för att ge stöd för planering av Bilprovningens personal och lokaler. Detta för att kunna tillgodose den mängd tjänster som efterfrågas vid bokning av Bilprovningens tjänster/ besiktningar för fordon.

Det finns två sätt för kunden att boka tjänster/besiktningar hos Bilprovningen. Kunden kan ringa ett callcenter för personlig betjäning, eller utföra bokningen på egen hand via Bilprovningens Internetsajt.

Planerings- och bokningssystemet är utvecklat med programspråket Java i BEA Systems utvecklingsmiljö WebLogic Workshop.

Systemet körs på BEA Systems WebLogic Server i Unix-miljö. All information lagras i en Oracle databas. Användarinteraktion sker via intranätet för Bilprovningens egen personal, samt Internet för företagets kunder.

Explizit