Nyheter

Populärt forum för bättre miljö

I år deltog nära 60 internationella och nationella företag samt statliga verk på Explizits Kundforum för Chemsoftanvändare. Antalet deltagare var rekordstort.

– Kundforum är till för att våra kunder dels får nätverka och skapa nya kontakter, dels få inspiration genom föreläsningar och sist men inte minst att få ta del av de nyheter som vi jobbat med under året. Säger Helena Lundquist, Product Manager på Explizit Environment.

På årets Kundforum låg fokus kemiska arbetsmiljörisker och företagens kommande kemikalieutmaningar. Även visning av den utveckling som skett under flera månaders hårt arbete med att förbättra och modernisera systemet Chemsoft låg på schemat.

Förutom att få ta del av nyheterna i Chemsoft fick deltagarna lyssna på flera föreläsningar. Peter Sjölund drog en av de populäraste när han engagerat tog upp sin omvärldsbevakning kring företagens arbete med miljö- och kemikalier. Här berättade han om goda exempel på företag som effektivt arbetar med att minska sin användning av farliga kemikalier. Drivkrafterna bakom detta är framförallt att konsumenter påverkar genom opinionsbildning.

– Det kommer hela tiden nya lösningar som minskar miljöpåverkan. Det finns så mycket bra som görs och de företag som inte hänger med har ingen framtid på marknaden. Säger Peter

Den 20 maj följdes allt detta och en hel del annat upp på konferensen Chemicals Management Summit som Explizit gör i samarbete med MiljöRapporten. På den konferensen deltog företag och organisationer som ligger i framkant när det gäller att hantera och att byta ut kemikalier på ett hållbart sätt.

Läs mer om Chemicals Management Summit här: http://www.miljorapporten.se/CMS2015.html

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.