Nyheter

Talare på eHälsodagen i Göteborg nominerad till Vitalisstipendiet

Kurt Boman som länge varit en av våra samarbetspartners och en stor anledning till att konceptet CheckUp utvecklats är en av tre kandidater som valts ut av en jury för att vinna Vitalisstipendiet. De nominerade är utvalda just för att de utvecklar IT-tillämpningar med klara nyttoeffekter inom vård och omsorg. Kurt Boman har tillsammans med oss på Explizit utvecklat konceptet CheckUp med olika lösningar för att vården ska kunna effektivisera sin verksamhet och samtidigt förbättra patienternas villkor. Bland annat ska patienterna kunna sköta sina egna mätningar via appar.

Den som har möjlighet kommer även att kunna ta del av Kurts kunskap på vår eHälso-dag den 22 april i Göteborg. Det är en dag där personer som arbetar med vård kan lyssna till föreläsare inom näringslivet, hälso- och sjukvården, friskvården och den akademiska världen och diskutera vad som händer med verksamheten när patienter med stöd av digital teknik blir mer delaktiga och självbestämmande

”Kurt är en viktig person för oss och vi är mycket stolta och glada över hans nominering. Ännu roligare är att han har möjligheten att föreläsa på vår eHälso-dag i Göteborg där han kommer att prata om patienter och deras erfarenheter kring digitala lösningar inom sjukvården” säger Maria Wiener, marknadsförare inom eHälsa på Explizit.

Den 9 april kommer Kurt Boman tillsammans med de andra nominerade att ställa sig på scenen för att inför juryn presentera varför just de ska vinna stipendiet på 25 000 kronor.

Övriga nominerade är Erik Oxelgren, Landstinget i Östergötland och Ulla Hellstrand Tang, Ortopedteknik, Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Vitalis arrangeras 8-10 april

Vill du delta på vår eHälsodag som handlar om hur eHälsa påverkar verksamheten? Anmäl dig och få mer information här www.explizit.se/ehalsa-och-verksamheten/

Foto: Josefin Nilsson för VLL

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.