Nyheter

Tillgänglighet och kompetens…

…en vinnande formel!

Elektrokoppar i Helsingborg, Skåne anlitar Explizit för sin kemikaliehantering. Det innebär att Explizit hjälper till med såväl importfrågor av kemikalier, ny organisation av kemikalier, skapandet av nya säkerhetsdatablad till egna produkter och verksamhetskonsulting avseende inköp och granskning av kemiska produkter.

Elektrokoppar är en ledande leverantör av kopparvalstråd, trådar, flertrådig ledare, profiler och kontaktledningar i aluminium, koppar och kopparlegeringar. Precis som i all annan verkstadsindustri hanteras en del kemiska produkter och därför har man på företaget arbetat med att förbättra och skapa en trygg arbetsmiljö.

”Vi använder oss av Explizits kemikaliehanteringssystem Chemsoft och är väldigt nöjda med det. Explizit har konsulter som vi vet är duktiga och de finns dessutom i vår närhet. Det är en viktig del i att de fick fortsatt förtroende av oss på Elektrokoppar. ”säger Jonas Ciardi, Quality & Environmental Manager på Elektrokoppar.

För att arbetet ska gå så smidigt som möjligt finns en konsult från Explizit på plats på Elektrokoppar som samlar ihop information om verksamheten och synpunkter från medarbetarna. Det kommer också att föras diskussioner kring vilka rutiner och vilket IT-stöd som krävs för en säker och kostnadseffektiv kemikaliehantering.

Olof Svensson är den konsult som nu har ansvar för det löpande arbetet tillsammans med Elektrokoppar och han säger: ”Att få arbeta tillsammans med kunden så nära och så heltäckande är mycket givande. Vi ska förvalta förtroendet och göra vårt yttersta för att ge dem kompetent stöd och rådgivning både när det gäller övergripande strategiska beslut och ge löpande support på en mer detaljerad nivå.”

Photo credit: Theen … / Foter / CC BY-NC-SA

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.